Varför alla bör lära sig att spela ett instrument

Det finns många fördelar med att lära sig att spela ett musikinstrument. Inte bara för hjärnan, utan även för själen och kroppen. Studier har visat att spelande av ett musikinstrument kan ha en positiv inverkan på hjärnans utveckling och minne, samt bidra till en ökad känsla av välbefinnande och självförtroende.

 

Förbättrar hjärnans utveckling

När man spelar ett instrument krävs det en kombination av både fysisk och mental ansträngning. Denna ansträngning hjälper till att stärka de olika delarna av hjärnan, från den motoriska delen som styr rörelser till den kognitiva delen som styr tänkande och minne. Detta kan leda till en ökad kapacitet att lära sig nya saker och problemlösa. Perfekt om du ska gå en kurs i heta arbeten Stockholm, med andra ord.

 

Förbättrar minnet

Spelande av ett instrument kräver också en hög grad av koncentration (precis som för heta arbeten kurs) och uppmärksamhet. Genom att öva och spela regelbundet hjälper det till att träna hjärnans minne och förbättra dess förmåga att komma ihåg melodier och ackorder. Detta kan öka vår förmåga att komma ihåg annan information och göra det lättare att lära sig nya saker i framtiden.

 

Förbättrar självförtroendet

Lärande och mästarande av ett musikinstrument kan också ha en positiv inverkan på självförtroendet. Genom att öva och utveckla sina färdigheter på ett instrument kan man känna en stolthet och självsäkerhet i sina förmågor. Detta kan öka självförtroendet i andra områden i livet och leda till en ökad känsla av välbefinnande. Jag behövde inte ens fråga om hjälp vid vår lokala tvätthall sist jag var där!

 

Ökar välbefinnandet

Musik har också visat sig ha en positiv inverkan på vårt välbefinnande och stressnivåer. När vi spelar ett instrument eller lyssnar på musik, frigörs hormoner i kroppen som ger oss en känsla av lugn och ro. Detta kan hjälpa till att lindra stress och ångest samt öka känslan av välbefinnande.

 

Boostar hjärnans prestanda

Forskning har visat att musik kan påverka hjärnan på många positiva sätt. Genom att spela ett instrument kan man öka sin kognitiva förmåga, minne och koncentrationsförmåga. Dessutom kan musik hjälpa till att lätta stress och öka kreativiteten.

 

Slipar dina sociala färdigheter

Spela ett instrument tillsammans med andra människor kan stärka relationer och förbättra sociala färdigheter. Jag som jobbar som fotograf Stockholm och har ett socialt jobb märkte ändring direkt. När man spelar musik tillsammans med andra människor skapar man en gemenskap och samarbete som är svårt att hitta på andra områden.

 

Ger en möjlighet att uttrycka sig kreativt

Genom att spela ett instrument får man en unik möjlighet att uttrycka sig kreativt. Även elektriska, ”själlösa” instrument som keyboard eller Osmose kan vara extremt kreativa! Teknik ska man inte vara rädd för, som elfordon är de bra för vår framtid. Man kan också skapa sin egen musik och uttrycka sina känslor på ett sätt som är svårt att hitta på andra områden, om man nu dippar tån i det elektriska kreativa.

 

Ger en känsla av tillfredsställelse

Att lära sig spela ett instrument kräver tid, ansträngning och engagemang. Men när man väl har lärt sig spela ett instrument ger det en känsla av accomplishment och stolthet. Man har skapat något som är unikt och som ingen annan kan ta ifrån en.

 

Som ni kan se finns det jättemånga toppenanledningar till att lära sig spela instrument! Börja klinka på ett piano eller blås i en trut, omedelbums 🙂 Det är vårt råd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *