Serietidningarnas charm – min resa från nybörjare till samlare

Hej bloggen!

Vad är serietidningar och varför har de fångat mitt intresse?

Serietidningar är en form av serieberättande som oftast utgörs av bilder och text. De har funnits i över hundra år och har utvecklats till en form av konst som uppskattas av människor i alla åldrar och från alla samhällsklasser. Serietidningar är mer än bara underhållning – de är också en viktig kulturarv och en viktig del av mänsklighetens historia.

Jag upptäckte serietidningar för ett par år sedan, när jag började leta efter en ny form av underhållning. Jag hade alltid varit intresserad av böcker och film, men jag ville hitta något annat som skulle fånga mitt intresse. En dag stötte jag på en serietidning och blev direkt förtjust i den fantastiska världen av bilder och text som den presenterade.

Varför har jag blivit fast i världen av serietidningar?

Det finns många anledningar till varför jag har blivit fast i världen av serietidningar. Först och främst är det den fantastiska berättelsen som de oftast innehåller. Serietidningar har en förmåga att ta läsaren till en annan värld och föra dem på en spännande resa tillsammans med sina hjältar.

Dessutom är det den visuella sidan av serietidningar som fångar min uppmärksamhet, mycket mer spännande och kittlande än att titta på youtubevideos av badrumsrenovering Stockholm. Illustratörerna och tecknarna har en unik förmåga att berätta en historia med hjälp av bilder, och deras fantastiska konst gör att jag vill titta på serietidningarna om och om igen.

Hur började jag samla serietidningar?

Efter att ha läst ett antal serietidningar började jag förstå deras värde som samlarobjekt. Jag började lära mig om de olika utgivningarna och serierna och insåg att det fanns en hel värld av serietidningar som jag inte hade upptäckt ännu. Sådana om elektriker Stockholm, hur nischat är inte det?!

Ja, så började jag! Det är inte för alla, men jag älskar min nya hobby faktiskt. Jättekul att få samla, och att få läsa samtidigt! Hoppas ni börjar, också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *