Fräscha upp ditt hem

Fräscha upp ditt hem

Att måla om där hemma är en bra början eller rentav alternativ till att göra större renoveringar om du söker efter en uppfräschning av ditt hem. Det är ett relativt billigt ingrepp att genomföra, där resultatet gör stor skillnad. Likt kläder så går trender ur tiden även när det kommer till färg och tapet. Något som var trendigt och ansågs vara ”inne” för bara fem, tio år sedan kan redan kännas gammalmodigt.

Att måla och tapetsera om

En bra start som verkligen är att rekommendera om du planerar att på egen hand måla eller tapetsera om där hemma, är att vara noga med att skydda golv och andra detaljer från eventuellt färgstänk eller tapetklister. Det är lätt hänt att det kan skvätta eller droppa under arbetets gång. Du kan hitta täckpapp hos bygghandeln eller färgbutiken. Glöm inte heller att täcka eventuella detaljer som riskerar att få oönskad färg på sig med exempelvis maskeringstejp.

Välj en tapet eller kulör som tilltalar dig. För att underlätta processen kan du besöka din lokala färg och tapetbutik och be om färg och tapetprover. På så sätt kan du ta med dig exempelvis ett tapetprov hem och se hur det ser ut på väggen. Färger kommer i många nyanser och en liten nyansskillnad kan göra stor skillnad när den väl kommer upp på väggen, därför är det att rekommendera att noga överväga exakt färg och nyans.

Om du exempelvis bor i Stockholmsområdet kan du söka efter ”målare bromma” på Google, för att hitta ett måleri i Stockholm som bland annat kan erbjuda en konsultation eller komma med tips för att uppnå dina önskemål.

Förarbete

Beroende på skicket och underlaget som ska målas, så krävs det förarbete för att få ett så bra resultat som möjligt. Ojämnheter och eventuella hål, efter exempelvis tavlor eller liknande, behöver spacklas och slipas.

Roller och penslar

Se även till att du har rätt penslar och rollers. Det finns olika målarrollers som är utformade efter en viss typ av textur och underlag. Det finns redskap som är utformade efter finare yta eller grövre textur. Rådfråga i din färghandel för att få hjälp med olika typer av rollers och penslar som passar just dina önskemål.

Anlita hjälp vid målning och tapetsering

Många väljer att anlita en målare när du vill måla eller tapetsera om. Det är såklart en smidig lösning om du inte själv orkar, har tid eller helt enkelt vill ha så bra resultat som möjligt. att måla tak tar tid.

Fördelar med målarfirma

Fördelarna med att anlita en professionell målarfirma är många. Det går ofta smidigt och snabbare än om du väljer att utföra jobbet själv. Professionella målare har ofta lång erfarenhet och därmed är det även rimligt att kunna förvänta sig ett bättre resultat än om du själv väljer att utföra jobbet. Du slipper köpa in redskap och tillbehör som kanske ändå bara kommer stå i vägen efter jobbet är utfört.

Att tapetsera kan vara klurigt, har du inte tidigare gjort det kan det vara frustrerande att få det att bli bra. För att undvika att förstöra sin dyrbara tapet och att slippa göra om det om resultatet inte blev så bra, så ta hjälp av någon som har tidigare erfarenhet av att tapetsera om. Eller varför inte anställa en professionell firma som gör jobbet åt dig.

Hur hittar du en målarfirma?

Det finns många olika målerifirmor så för att hitta en som är bra kan du börja med att Googla. På så sätt kan du jämföra vad det finns för olika firmor i ditt närområde. Du kan exempelvis söka efter ”måleri Stockholm”, ”tapetsera Stockholm” eller ”tapetsera ort”. På firmornas hemsida kan du ofta se användarrecensioner och vad dem har för olika tjänster att erbjuda.

Måleri Stockholm

Det finns många målare i Stockholm. För att säkerställa att du hittar en firma som håller hög kvalitet och kan hjälpa dig med dina önskemål snabbt, så bör du söka efter ett måleri med gott rykte. Målare Stockholm hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *