Behöver fasaden fräschas upp?

Du som villaägare vet med dig att underhåll är A och O. När fasaden börjar se sliten ut är det dags att måla om och även byta ut de plankor som inte längre håller måttet. En fräsch fasad skyddar fastigheten mot regn, fukt och kalla vindar. genom att anlita en snickare säkerställer du att resultatet blir perfekt.

Gör det själv?

Det är relativt lätt att måla en fasad. Tyvärr tar det oftast väldigt lång tid. Om du har möjlighet att ta hjälp av familj och vänner kan det hela vara avklarat på en dag eller två men oftast tar det mycket längre än så. Många väljer att anlita en snickare Täby för att se över fasaden. En fasad som läcker eller har börjat ruttna måste bytas ut. Det kan dock räcka med att byta ut enstaka plankor för att fasaden ska få sig ett rejält lyft. att göra en köksrenovering stockholm är en sak, men det är ett mycket större jobb med fasaden.

Alla är inte intresserade av att spendera flera dagar med att måla om fasaden. För en del kan det till och med ta veckor. Du kan alltid anlita en målare Täby för att göra det lättare för dig själv. En erfaren målare Täby kan klara av arbetet mycket snabbare än du själv. Att arbetet kan utföras medans du själv är på jobbet är ett stort plus. På så sätt störs du inte av målerifirman.

Vad kostar det att måla om fasaden?

Eftersom du kan ansöka om ROT-avdraget när du anlitar en målare Täby är det möjligt att hålla kostnaderna nere. Med det sagt kostar det cirka 350-500 kronor per timme, förutsatt att du utnyttjar ROT-avdraget. Självklart kan det skilja sig mellan olika målerifirmor. Vilken slags färg du vill använda dig av påverkar även priset. Många gånger kan det vara värt det att ta en lite högre kostnad för material och få ett hållbart resultat. Trots allt behöver du inte måla om fasaden speciellt ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *