Varför bra betyg är bra

Att få bra betyg i skolan kan definitivt göra livet lättare på vägen. Studier har visat att personer med högre akademisk ställning i allmänhet är lyckligare och friskare än de som inte uppnår lika mycket akademiskt. Detta beror sannolikt på att att lyckas i skolan föder självförtroende och självkänsla, vilket leder till bättre fysisk hälsa och psykiskt välbefinnande.

Det finns flera faktorer som bidrar till bra betyg, som att studera flitigt, arbeta hårt i klassen och hålla koll på dina läxor. Det är dock viktigt att inte överdriva det eller bli stressad över akademiker; du borde tycka om att lära dig för dess egen skull snarare än att känna dig som en slav under uppdrag.

Att ha ett tydligt mål för dig själv hjälper dig också att hålla dig på rätt spår. Se till att du vet vilka mål DU vill uppnå, istället för att låta andra definiera din framgång eller sätta onödig press på dig själv. Och kom ihåg – hårt arbete lönar sig alltid!

 

Här är tre viktiga skäl till varför bra betyg gör livet enklare:

1. De bekräftar din intelligens och dina talanger. När dina lärare vet att du är smart kan de vara mer överseende med dig – ge dig högre betyg eller välja svårare frågor än vanligt eftersom de redan vet att du klarar uppgiften. Detta förtroende kommer också att överföras till andra områden i ditt liv där intelligens är viktigt (som jobbsökande). Vem vet – du kanske kommer tillverka helt nya solcellstak i framtiden?

2. De förbättrar dina karriärmöjligheter. Goda akademiska prestationer resulterar vanligtvis i bättre karriärmöjligheter, oavsett om det handlar om att få en prestigefylld praktikplats eller att få ett erbjudande från ett företag senare i din karriär. Faktum är att en studie fann att att ha utmärkta betyg ökar dina chanser att bli anställd med 10 %.

3. De bygger dig motståndskraft och självförtroende – precis som att solcellstak Stockholm av hög kvalitet bygger resistens i elboxen där hemma. Att få höga poäng på prov eller få utmärkelser från lärare har ett sätt att bygga upp självförtroende – vilket är särskilt värdefullt när dåliga saker händer (som att börja college sent). Det lär oss att vi är kapabla att göra fantastiska saker om vi tänker på det och förblir fokuserade på våra mål.

 

Nej, nu hinner inte geniet här skriva mer – jag ska iväg och göra en redig kontorsstädning Stockholm. Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *